P.S. Рецептата е на Мария Саватинова !!!!!
Необходими продукти:
200 гр. натурален шоколад
200 гр. масло
7 яйца
270 гр. захар
125 гр. брашно
50 гр. натурално какао
мазнина за формите
Начин на приготвяне:
Шоколадът се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня, като се бърка непрекъснато.Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото.Всичко се разбърква много добре.Формите се намазват с мазнина.По желание по дъното и стените на формите може да се поръси малко какао, след което се пълнят с шоколадовата смес. Какаото позволява суфлето да се обърне в плоски чинии и да се сервира отделно.Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект. Готовото суфле се гарнира с топка сладолед.
200 гр. масло
7 яйца
270 гр. захар
125 гр. брашно
50 гр. натурално какао
мазнина за формите
Начин на приготвяне:
Шоколадът се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня, като се бърка непрекъснато.Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото.Всичко се разбърква много добре.Формите се намазват с мазнина.По желание по дъното и стените на формите може да се поръси малко какао, след което се пълнят с шоколадовата смес. Какаото позволява суфлето да се обърне в плоски чинии и да се сервира отделно.Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект. Готовото суфле се гарнира с топка сладолед.
Аз ползвах купички за кремкарамел, като те се пълнят до
половината, понеже сместта бухва и почти удвоява обема си. Дори препоръчвам да се пекат 8 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар