Продукти:
За блата:
7 белтъка
щипка сол
80 гр. захар
2 жълтъка
200гр. кувертюр
50гр. масло
За крема:
200 мл. прясно мляко
250гр. млечен шоколад
10гр. желатин
100мл. вода
500мл. сладкарска сметана
Приготовление: Седемте белтъка се разбиват с щипка сол. Прибавя се захарта и белтъците се доразбиват. Към тях се прибавят два леко разбити жълтъка. На водна баня се разтапя кувертюрът с 50 гр. масло. Прибавя се към другата смес. Блатът се пече на 170градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Блатът се надува доста, след изваждането от фурната спада двойно.
За крема:
Млякото се кипва на котлона, сваля се и в него се прибавя шоколада, за да се разтопи. Пакетчето желатин се изсипва във водата да набъбне. После се разтапя на водна баня.Може да се сложи и в микровълнова за не повече от 20 секунди. Желатиновата смес се прибавя към шоколадовата. Отделно се разбива сметаната. На тънка струйка се добавя млечно-шоколадовата смес.
Следва сглобяването на тортата. Кремът се изсипва върху блата. Украсява се по желание. Рецептата е за форма 26 см. Стяга в хладилника за около 4 часа. Да ви е сладко!:)
7 белтъка
щипка сол
80 гр. захар
2 жълтъка
200гр. кувертюр
50гр. масло
За крема:
200 мл. прясно мляко
250гр. млечен шоколад
10гр. желатин
100мл. вода
500мл. сладкарска сметана
Приготовление: Седемте белтъка се разбиват с щипка сол. Прибавя се захарта и белтъците се доразбиват. Към тях се прибавят два леко разбити жълтъка. На водна баня се разтапя кувертюрът с 50 гр. масло. Прибавя се към другата смес. Блатът се пече на 170градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Блатът се надува доста, след изваждането от фурната спада двойно.
За крема:
Млякото се кипва на котлона, сваля се и в него се прибавя шоколада, за да се разтопи. Пакетчето желатин се изсипва във водата да набъбне. После се разтапя на водна баня.Може да се сложи и в микровълнова за не повече от 20 секунди. Желатиновата смес се прибавя към шоколадовата. Отделно се разбива сметаната. На тънка струйка се добавя млечно-шоколадовата смес.
Следва сглобяването на тортата. Кремът се изсипва върху блата. Украсява се по желание. Рецептата е за форма 26 см. Стяга в хладилника за около 4 часа. Да ви е сладко!:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар