неделя, 22 юни 2014 г.

Соленки



Необходими продукти:

200 г. сирене
200 гр. кашкавал
250 гр. маргарин аз сложих свинска мас същото количество, но може с една идея по малко да е мазнината
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно по рецепта 3 ч.ч. но ми глътна повече, тестото трябва да е меко

Начин на приготвяне:

Сиренето и кашкавала се настъргват, от всички изброени продукти се омесва меко тесто/содата се изгася в киселото мляко/. Разделя се на 6 топки и се оставят да престоят в хладилника около 2 часа. Всяка топка се разточва на кръг, всеки от който се нарязва на 12-16 триъгълници и се завиват от към широката част. Пекат се на 200 гр. загрята фурна 20-тина минутки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар