Торта Гараш
Необходими продукти:
за платките:
15 белтъка
2 с.л. брашно
около 7 с.л. пълни пудра захар, прибавям я поетапно след като съм избила белтъците
3 ч.ч. смлени орехи
крем Ганаш:
500 мл. течна сладкарска сметана
400 гр. кувертюр
заливка:
200 гр. кувертюр
4-5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Избивам белтъците, прибавям една по една супените лъжици пудра захар, след което прибавям брашното и орехите и бъркам с лъжица внимателно, от тази смес ми излязоха 5 платки. Пека на 200 градуса загрята фурна.
За крема, разбивам сметаната, след което прибавям разтопения кувертюр и разбивам с миксера до готовност.
Тортата се сглобява и украсява по ваше желание!
Няма коментари:
Публикуване на коментар