понеделник, 26 май 2014 г.

Торта Гараш

Торта Гараш





Необходими продукти:


за платките:


15 белтъка
2 с.л. брашно
около 7 с.л. пълни пудра захар, прибавям я поетапно след като съм избила белтъците
3 ч.ч. смлени орехи

крем Ганаш:


500 мл. течна сладкарска сметана
400 гр. кувертюр

заливка:


200 гр. кувертюр
4-5 с.л. олио

Начин на приготвяне:


Избивам белтъците, прибавям една по една супените лъжици пудра захар, след което прибавям брашното и орехите и бъркам с лъжица внимателно, от тази смес ми излязоха 5 платки. Пека на 200 градуса загрята фурна.
За крема, разбивам сметаната, след което прибавям разтопения кувертюр и разбивам с миксера до готовност.
Тортата се сглобява и украсява по ваше желание!

Няма коментари:

Публикуване на коментар