събота, 23 март 2013 г.

Меденки орехчета




Необходими продукти:

мярката ми е чаша с вместимост 250 мл.

За меденките:
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
2 яйца
6 с.л. мед
1 пакетче канела
1 ч.л. равна сода бикарбонат
2 ванилийки
брашно колкото поеме за твърдо тесто

За крем:
1 ч.ч. прясно мляко
125 гр. масло
2 с.л. пудра захар
1 ч.ч. смлени орехи
трохите от издълбаните меденки

Начин на приготвяне:

       От изброените продукти се замесва тестото, правят се малки топчета и се пекат в загрята фурна на 180 градуса при мен с вентилатор. Времето необходимо за изпичането им е около 15-20 мин. Желателно е веднага след изваждането им от фурната или поне след 2 мин. да почнат да се дълбаят, защото като изстинат почват да се чупят.
      Приготвя се и крема, като аз първо затоплям млякото и го сипвам към трохите, за да може те да омекнат и да станат хомогенна смес. С този крем се пълнят половинките и се слепват, по желание отгоре се украсяват с разтопен шоколад. Хубаво е да престоят минимум едно денонощие, за да омекнат и станат за хапване.
      От така изброените продукти ми се получават 50 бройки, но все пак зависи и от големината им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар