петък, 29 март 2013 г.
Чийзкейк с боровинково сладко
Необходими продукти:
2 пакета бисквити Роден край от по 150 гр. - единият с какао, другият с мляко или масло
125 гр. масло
400 гр. заквасена сметана
400 гр. обезмаслена извара
пудра захар
буркан боровинково сладко
2 п. желатин
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на ситно и се смесват с маслото до хомогенизиране, тази смес се разстила в тава с откопчаващо дъно /26 см./. Сметаната, изварата и пудрата захар се объркват добре и към тази смес се прибавя разтворен един желатин в 100 мл. вода. Получената смес се излива върху бисквитения блат. Тавата се поставя в хладилника, докато стегне крема /при мен за 10 мин. в камерата/. След като стегне, се излива сместа от боровинковото сладко + един желатин разтворен в 100 мл. вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар