неделя, 16 септември 2012 г.
Картофи с ориз
Необходими продукти:
400 гр. картофи
50 гр. ориз
3 средни глави лук
олио
сол
червен пипер
черен пипер
кимион
къри
куркума
Нарязваме на кубчета /като за мусака/ картофите, поставяме ги в съд за готвене, аз ползвам уок /много съм доволна от него и за нищо не го заменям/, запържваме ги в олиото до златисто, слагаме щипка сол /слагам първо тях в мазнината за да не останат сурови/, прибавяме нарязания лук, изпържваме и него и прибавяме ориза. Като се поизпържат всички продукти слагаме подправките, като от по ароматните подправки се слагат по малко - куркумата, кърито и кимиона. На малки порции прибавяме водата, за да може продуктите да я поемат и да станат сочни. Стандартното съотношение на ориз с вода е 1:3, но за тази рецепта съотношението е 1:5.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар